Jeg er uddannet psykoterapeut fra Psykoterapeutisk Institut i Aarhus, der er en certificeret psykoterapeutuddannelse godkendt af Dansk Psykoterapeut Forening (MPF). At være medlem af Dansk Psykoterapeut Forening er en kvalitetssikring af det faglige niveau, og medlemskabet forpligter dets medlemmer til løbende efteruddannelse og faglig opgradering.
Jeg er oprindeligt uddannet cand.mag. i fagene dansk, musik og psykologi, og jeg har arbejdet som gymnasielærer siden 2013.
Men under coronanedlukningen i 2020 fik jeg indblik i, at der også er andre veje at gå, hvis man vil hjælpe mennesker; for jeg arbejdede hjemme, jeg brugte alle mine timer med mine børn, og så fik jeg tid til at reflektere over, hvad det var, jeg længtes efter at forandre i mit liv.
Dér fik jeg tiden til at mærke efter, hvad jeg egentlig havde lyst til, for jeg blev ikke forstyrret eller påvirket af stimuli, der alle kalder på opmærsomhed.
I jobbet som gymnasielærer erfarede jeg gang på gang, at videreuddannelse var nødvendigt, hvis jeg skulle hjælpe de mange unge, jeg møder, for én ting er at undervise, en anden er at forstå årsagen til mange unges mistrivsel. Samtidig erfarede jeg, at arbejdet med omsorg trækker veksler, både på os selv og på vores omgivelser.
Mange af mine klienter har som jeg oplevet konsekvenserne ved at arbejde i omsorgsfag. Det er givende, men det kommer også med en pris, hvis du ikke passer godt på dig selv undervejs.
For mig at se giver kombinationen – undervisning og terapi – det bedst tænkelige rum for at blive klogere på, hvad det er for udfordringer, mange mennesker støder ind i, både som individer og i grupper, og det er grundlaget for min praksis.
Du kan læse mere om min terapeutiske retning her
Psykoterapeutisk Institut Aarhus
Læs mere: https://www.piaa.dk
Aalborg Universitet
Aarhus og Stockholm Universet
Det er ofte i stemmen, man bemærker følelsesmæssige udsving: Når vi er vrede, bliver vores stemme kraftig, er vi bange, vil stemmen dirre, og er vi glade, vil stemmen stige nogle toner og blive lettere.
Der er mange overlap mellem at synge og at gå i terapi. Kan du ikke trække vejret dybt, synger du med nedsat styrke og stor usikkerhed, og kan du kun trække vejret i brystkassen, får du ikke mulighed for at mærke, hvordan du har det følelsesmæssigt. Omdrejningspunktet for terapi er at blive bedre til at sætte ord på dine følelser for derigennem at forstå, hvorfor du kæmper med udfordringer i tilværelsen. Derfor vil terapi også indebære at arbejde med kroppen, for følelser og krop er indlejret i hinanden og kan ikke stå alene. Læs mere her.
Øvelser, der kan styrke forbindelsen mellem krop og følelser: