Om mig

Mønsterbryder med motivation for at hjælpe andre

Jeg er under uddannelse til psykoterapeut fra Psykoterapeutisk Institut i Aarhus, der er en certificeret psykoterapeutuddannelse godkendt af Dansk Psykoterapeut Forening (MPF). 

At være medlem af Dansk Psykoterapeut Forening er en kvalitetssikring af det faglige niveau, og medlemskabet forpligter også dets medlemmer til løbende efteruddannelse og faglig opgradering.

Jeg er oprindeligt uddannet cand.mag. i fagene dansk, musik og psykologi, og jeg har arbejdet som gymnasielærer siden 2013. 

For mig at se giver kombinationen – undervisning og terapi – det bedst tænkelige rum for at blive klogere på, hvad det er for udfordringer, mange mennesker støder ind i, både som individer og i grupper. 

I jobbet som gymnasielærer erfarede jeg, at videreuddannelse var nødvendigt. Ikke kun for at blive en bedre underviser og forstå årsagen til mange unges mistrivsel, men også for at arbejde terapeutisk med klienter, der som jeg har oplevet konsekvenserne ved at arbejde i omsorgsfag. 

Mine forældre har altid prioriteret min uddannelse og fritidsinteresser højt, selvom de ikke selv kunne tage en længere uddannelse, og mange af mine klienter har lignende opvæksterfaringer med sig. 

For når man vælger en vej, der ikke er magen til den, ens opvækstfamilie har valgt, står man ofte alene, og det kan være ensomt. Ikke blot fordi vejene er ukendte, men også fordi man selv må finde frem til, hvordan man vil forvalte sit liv og finde forbilleder. 

Men der er altid en vej – nogle gange skal man bare have lidt hjælp til at komme på det rette spor. 

Der følger et ansvar med at arbejde med mennesker, der befinder sig i en svær situation, og derfor møder jeg klienter med høj professionalisme, men vigtigst af alt med varme. 

For når vi befinder os midt i livets største udfordringer, er det dér, vi har allermest brug for en støttende vejleder. 

Læs mere om min terapeutiske retning her


Uddannelser

Fire-årig uddannelse som psykoterapeut (2025)

Psykoterapeutisk Institut Aarhus

Læs mere: https://www.piaa.dk

Sidefag psykologi (2018)

Aalborg Universitet

Cand.mag. Nordisk sprog og litteratur samt musikvidenskab (2011)

Aarhus og Stockholm Universet 

Brug kroppen som vejleder

Det er ofte i stemmen, man bemærker følelsesmæssige udsving: Når vi er vrede, bliver vores stemme kraftig, er vi bange, vil stemmen dirre, og er vi glade, vil stemmen stige nogle toner og blive lettere.

Der er mange overlap mellem at synge og at gå i terapi. Kan du ikke trække vejret dybt, synger du med nedsat styrke og stor usikkerhed, og kan du kun trække vejret i brystkassen, får du ikke mulighed for at mærke, hvordan du har det følelsesmæssigt. Omdrejningspunktet for terapi er at blive bedre til at sætte ord på dine følelser for derigennem at forstå, hvorfor du kæmper med udfordringer i tilværelsen. Derfor vil terapi også indebære at arbejde med kroppen, for følelser og krop er indlejret i hinanden og kan ikke stå alene. Læs mere her.

 

Øvelser, der kan styrke forbindelsen mellem krop og følelser: 

  • Sæt fødderne i jorden, mens du trækker vejret dybt ind. Hvordan føles det at have fødderne i gulvet fremfor f.eks. hævet?
  • Fokuser på noget vanskeligt. Hvad mærker du i kroppen, mens du tænker på dette? Skift nu til at tænke på noget der gør dig glad, og hvor du føler dig stærk. Hvordan føles dette i kroppen? 
  • Et vanskeligt budskab: Træk vejret ind og sig det, du har brug for at sige til personen, som var han tilstede her-og-nu. Hvordan føles det at sætte ord og stemme på dine følelser? 
  • Ret fokus mod det sted i kroppen, hvor du føler anspændthed. Lad nu vejrtrækningen strømmer igennem netop denne del af kroppen, mens du på udåndingen øver dig i at give slip på ubehaget, der er knyttet til dette område. 

Lisa Ludvigsen

Email: terapi@lisaludvigsen.dk

CVR: 44296632

Info 

Åbningstider: efter aftale 

© 2024, Lisa Ludvigsen